NIkdy som nejake testy s mobilom okolo ROMky nerobil, nebolo to nutne a ani som velmi na to nemal cas, takze prosim nezabijte ma, som v tom novacik a snazim sa vysomarit z toho zmatku co koluje po internete. Ale je dobre sa do takeho niecoho pustit, do buducna sa kazda znalost moze zist.
Moj P9 Lite (VNS-L21, zostavenie VNS-L21C150B130 - njn, starina - ja viem) by som si vsak potreboval updatenut na Android 7, tak som zacal hladat vhodne ROMky. Najnovsia oficialna pre moj mobil ako som nasiel na internete je VNS-L21C432B506.
No mam par otazok, ktore by som si rad vyjasnil pred tym, nez sa pustim do updateu a na ktore som nevedel najst spolahlivu odpoved:
1) Ak mam teda zostavu C150 (Germany/T-Com), mozem ju preflashovat (ci ako sa to ma spravne nazyvat) zostavou C432 urcenou pre Europu? Osobne si myslim, zeby v tom nemal byt najmensi problem, pochybujem, ze nas ruzovy kamarat predaval nejaky specialny HW odlisny od toho z obycajneho obchodu. A fakt nepotrebujem pri kazdom zapnuti/restarte mobilu pocut ruzovu fanfaru.
2) Ak by som teda chcel prehrat ROM, treba ist cez viacere verzie, ci staci najnovsia FullOTA-MF ROMka?
3) Ak sa da, nerad by som rootoval telefon (potrebujem ho pouzit ako firemny dual-factor auth), co by mohlo vadit uzasnej security aplikacii, tak snad bude stacit max developer mode

4) Trosku offtopic - v release notes pre ROM VNS-L21C432B506 sa pise ze sa moze updateovat len z njeakych verzii; a co ma zaujalo je, ze vsetky boli s parnym cislom na konci B398, B396...B382
Ake su teda rozdiely medzi releasmi s parnym a s neparnym cislom na konci - napri B393 (https://www.getdroidtips.com/huawei-p9- ... -firmware/). Na prvy pohlad to vyzera tak, ze sa neda hybat medzi parnymi a neparnymi releasmi...
Za akekolvek rady vopred dakujem.
Mato