Sony xperia L - wifi vs data

Poslaťod pepito25 » Sob 11. Jan 2014 17:46:21

Ahojte vospolok.

Mam novy Sony Xperia L. Som s nim spokojny, chcem sa len opytat:

1, Ak mam datovy program u operatora, ale viac ako 50 percent svojho denneho casu travim v priestoroch, kde mam wifi, viem to nastavit tak, aby ked ma rozpoznanu wifi tahal z nej a iba vtedy ked nie, tak sa pripajal cez moj datovy program?

2, Da sa nastavit, aby aktualizacie chodili len ked je wifi?

3, Vsimol som si, ze ked som na wifine, prestanem robit s mobilom a zamkne sa obrazovka, tak ked potom opatovne s nim idem robit, wifinu mi sice zobrazuje ako aktivnu, no musim ju vypnut a znova zapnut, inak mi siet nejde. Preco to?

Vopred vdaka za kazdu radu.
pepito25
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 12
Registrovaný: Sob 11. Jan 2014 17:39:16
mobil:
tablet:

Poslaťod djmikxy » Sob 11. Jan 2014 18:48:32

ahoj..

1. v menu nastavenia-sprava spotreby-wifi podla miesta-zvol si tam aka wifina ma robit to co potrebujes..

2. zalezi ake aktualizacie myslis.. ale pravdepodobne myslis aktualizacie aplikacii a hier z gplay .. ak ano tak otvor gplay hore v pravo by si mal mat take 3 bodky (mozno to mas inde ako pod skrytym menu) kliknes nato, vyroluje sa ponuka das nastavenia..automaticka aktualizacia aplikacii.. klikni..v tabulke si zvol co potrebujes...

3. Mozno staci ked pockas par sekund a nabehne.. mozno je ta wifi kde si nejaka zvlastna ze nedokaze priradit IP telefonu a tim padom sa nevie znova nacitat..(chybne nastavenie wifi).. mozno je to chyba v romke (software tel.) a casom ti dojde nejaka aktualizacia systemu ktora to vyriesi.. ak mas nejaku custom rom (varenu) tak moze bit chybna ona tim padom pomoze len reinstal.. tiez mozes mat chyby HW v tel. prijmac (vysielac) wifi a pomoze len reklamacia.. ;)
Moje terajsie "dela" Sony Xperia Z - HTC HD7 - iPhone 4 - Blackberry 9300 curve - Nokia 1616
Obrázok užívateľa
djmikxy
admirál
admirál
 
Príspevky: 485
Registrovaný: Ned 05. Jan 2014 14:32:15
Bydlisko: Liptovsky Mikulas
mobil:
tablet:

Poslaťod mobo06 » Ned 12. Jan 2014 12:56:50

3. a pouzivas staminu alebo nie? pokial viem, v stamine sa po uzamknuti obrazovky telefon odpoji od siete, aj ked je wifi stale aktivna, no po par sekundach by mala naskocit...

Odoslané z C2105 pomocou Tapatalku
mobo06
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 9
Registrovaný: Pia 03. Jan 2014 1:07:02
mobil:
tablet:

Poslaťod djmikxy » Ned 12. Jan 2014 13:08:49

Stamina ma v nastavenia-sprava spotreby-rezim stamina (klikni nato) tu si mozes pridat aplikacie ktoru budu fungovat aj po uzamknuti obr.. cize na pozadi stale.. ja tak mam nastavene emaili ;)
Moje terajsie "dela" Sony Xperia Z - HTC HD7 - iPhone 4 - Blackberry 9300 curve - Nokia 1616
Obrázok užívateľa
djmikxy
admirál
admirál
 
Príspevky: 485
Registrovaný: Ned 05. Jan 2014 14:32:15
Bydlisko: Liptovsky Mikulas
mobil:
tablet:

Poslaťod pepito25 » Ned 12. Jan 2014 14:56:52

Ahojte.
Dakujem za odpovede.

K jednotlivym bodom:
1, djmikxy - mam to tam nastavene, ako pises; konkretne mam tam rozpoznane tri wifiny (kde sa zvyknem pohybovat) a mam to zapnute, cize po ich rozpoznani by sa mala wifi automaticky zapnut. Ona sa potom aj automaticky vypne, ked bola predtym vypnuta?
A islo mi este aj o to, ze ak mam teda ten datovy program a zaroven mam teda nastavene to automaticke rozpoznanie a zapnutie znamej wifi, ze ci sa vtedy nemoze stat, ze aj ked je wifi zapnuta, ze by stahoval cez datovy program operatora (napriklad v zavislosti od intenzity signalu a podobne)?

2, Vdaka, to mam nastavene, cize spravne.

3, Tu je asi teda ozaj nejaky problem. Po par sekundach to nenabehne. Nestava sa to vzdy, iba niekedy, ked nabehne, tak nabehne a ak nie, tak ani po par minutach, vtedy treba vypnut a znova zapnut, potom je to bez problemov. No a tyka sa to iba jednej z troch wifizon, ktore vyuzivam (za tych par dni som to aspon zatial na ostatnych nevypozoroval). A pravda je, ze dotycny router je este "gckovy", cize starsi model. Tak neviem, ci preto... (?)
Staminu pouzivam, ale spominany problem sa prejavuje bez ohladu na to, ci je alebo nie je zapnuta.

Cize zatial tak.
Este taka vec: Co sa tyka autonabijacky, mozem pouzit hocijaku s prislusnym konektorom, alebo su tieto telefony haklive v tomto smere (mozno blba otazka, ale radsej) :-)
Vdaka.
pepito25
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 12
Registrovaný: Sob 11. Jan 2014 17:39:16
mobil:
tablet:

Poslaťod djmikxy » Ned 12. Jan 2014 15:26:43

1..Mozno bude problem s tim ze sa pripajas na 3 wifi a tel. je s toho v p... wifi sa ti vypne len v tom pripade ze odides z jej dosahu inaksie ak si na hranici ze chytas 2 wifi naraz tak plati "asi" ze dokim ma signal ta prva co si bol napojeny nanu tak ide stale ta..

Wifi je nadradena operatorovi a dokim je signal wifi aj ked len maly tak pojde wifi..

3..Nemyslim ze bude problem vo wifi zariadeni a to ze je g vobec nevadi moze bit aj b.. ide len o rychlosti prenosu.. Skor myslim ze je s toho hotovy tel. ze ma tolko wifi na okolo a nevie co ma robit skor :) bit tebou tak to nejak obmedzim alebo si skus nastavit IP adresy natvrdo.. aby ked sa prihlasis na wifi si dostal priamo nejaku IP.. lebo mas mozno problem s pridelenim IP kedze ich je naokolo viac..

co sa tyka nabijacky.. mozes pouzit hocijaku lebo to je USB aspon si myslim ze mas taku.. USB znamena Univerzal .... cize kludne mozes aj s htc pouzit napr. aj sony.. len je potom dolezite aky mas asi kabel.. radsej by som pouzival origo usb kabel.. moze tam nastat ze ti tel. bude na nabijacke a kabli htc anbijat napr 5 hod a ked budes mat nabijacku htc ale origo kabel. tak ti nabije tel za 2 hod.

Samozrejme si ale zisti kolko ti nabijacka do auta dava mAh minim. a maxim.. lebo ak mas nabijacku co ma viac ako 5 rokou tak mozu bit ine hodnoty ako teraz na novych..
Moje terajsie "dela" Sony Xperia Z - HTC HD7 - iPhone 4 - Blackberry 9300 curve - Nokia 1616
Obrázok užívateľa
djmikxy
admirál
admirál
 
Príspevky: 485
Registrovaný: Ned 05. Jan 2014 14:32:15
Bydlisko: Liptovsky Mikulas
mobil:
tablet:

Poslaťod pepito25 » Ned 12. Jan 2014 15:31:58

Asi som to nenapisal uplne presne :-) Tie tri wifiny sa neprekryvaju. Jednu mam doma, jednu v praci a poslednu u rodicou. Tam vsade nemusim tahat z programu operatora a dokopy je to hodne casu z dna - preto je pre mna tak dolezite chapat toto spravne.
Zvysne dve zmagorene nie su. Dnes som isiel k rodicom po dvoch dnoch, prisiel som a telefon wifinu hned rozoznal. Tak by to malo byt aj na tom jednom routery, kde to tak ale nie je.

Nemam staru nabijacku. Ale mame v rodine aj dva samsungy. A chcem si kupit jednu nabijacku do auta kvoli navigacii z mobilu s tym, ze by sme s nou mohli pouzivat vsetky spominane mobily. Vsetko je to mikrousb myslim, tym padom by to tak malo byt ok, ne?
Skor teda ci nebude problem, ze jeden ten samsung je starsi (ked spominas tie mAh...).
pepito25
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 12
Registrovaný: Sob 11. Jan 2014 17:39:16
mobil:
tablet:

Poslaťod djmikxy » Ned 12. Jan 2014 15:50:09

Neboj sa s timi nabijackami to bude v poriadku kludne to mozes pouzivat tak ako chces..

Cize tie wifi su dost daleko od seba a tiez casovo sa nemozu prekryvat (za 10 minut nechytis vsetky 3) cize to by nemal bit problem..

To ze ti nenacita wifi tim padom mne vychadza nato ze je chyba v romke.. nieco je v nej zle.. aku mas rom? origo ci custom? Mozno by som to riesil, ak je to pre teba velky problem to vypinanie, reinstalaciou rom.. ja som mal taky problem tize na WP a dokim som nedal inu rom tak mi to tiez tak robilo...
Moje terajsie "dela" Sony Xperia Z - HTC HD7 - iPhone 4 - Blackberry 9300 curve - Nokia 1616
Obrázok užívateľa
djmikxy
admirál
admirál
 
Príspevky: 485
Registrovaný: Ned 05. Jan 2014 14:32:15
Bydlisko: Liptovsky Mikulas
mobil:
tablet:

Poslaťod pepito25 » Ned 12. Jan 2014 16:11:48

Myslis v tom mobile? Mam ho par dni a ziaden hack som nerobil.
Az tak zasadny problem to zase nie je (aby som preto prisiel o zaruku - ak spravne chapem).

Tie ostatne su mimo 10 min dosahu a problem tam asi nie je. Ako som spominal, zatial som nevypozoroval, najblizsie dni mi to potvrdia, snad.
pepito25
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 12
Registrovaný: Sob 11. Jan 2014 17:39:16
mobil:
tablet:

Poslaťod pepito25 » Uto 14. Jan 2014 9:08:19

No, dal som si do vynimky (pri Stamine) Viber.
Kedze Stamina je o tom, ze sa vypnu datove prenosy, bude to fungovat alebo nie?
A ak ano, ako potom viem, ze datove prenosy (OKREM Vibera) su vypnute?


djmikxy píše:Stamina ma v nastavenia-sprava spotreby-rezim stamina (klikni nato) tu si mozes pridat aplikacie ktoru budu fungovat aj po uzamknuti obr.. cize na pozadi stale.. ja tak mam nastavene emaili ;)
pepito25
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 12
Registrovaný: Sob 11. Jan 2014 17:39:16
mobil:
tablet:

Ďalší

Späť na Sony Xperia L (C2105)

TOPlist