ZOPO C2 nechce telefonovať

Poslaťod atlas4sk » Sob 08. Mar 2014 23:00:52

Zdravím všetkých, čo rozumejú androidu. Mám takýto problém.
Kúpil som ZOPO C2. Vložím svoju SIMku (T-com) do teléfónu a chcem začať používať nový telefón. Po zadaní PINu sa telefón normálne prihlási na sieť mobilného operátora. Prebehnem si počiatočné uživateľské nastavenia, nie je to môj prvý android telefón, a ....tu nastáva zádrhel. Dáta po sieti normálne idú, internetový prehliadač funguje ako treba, avšak pri pokuse vytočiť nejaké číslo ...po 2 sekundách napíše "hovor ukončený". Pri pokuse volať na tento telefón z iného mobilu sa ozve hláška "číslo ktoré voláte nie je momentálne v dosahu", alebo tak nejak. Jednoducho nedá sa s tým vôbec nikam volať. Zaujímavé ale je, že dáta (nemyslím cez wifi), bežia v sieti Tcomu úplne plynule. Len volania sú akoby zablokované, či čo.
Keď som dal do neho SIMku od Orangeu, všetko je OK a telefón funguje absolútne bez akýchkoľvek problémov. Napadlo ma, či nie je blokovaný len pre Orange. Ale čo tie dáta? Ako by mohol byť blokovaný len pre Orange a dáta cez T-com SIMku normálne bežia? Nechápem. Som s toho dosť vystresovaný. Viete mi prosím niekto poradiť, kde môže byť chyba? Ďakujem veľmi pekne.
atlas4sk
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 24
Registrovaný: Sob 08. Mar 2014 22:39:11
mobil: Elephone P9000
tablet: Samsung Tab 10.1

Poslaťod smajlovk » Ned 09. Mar 2014 5:57:20

Ja by som ti radil vymenit SIM za novsiu. Ocividne je problem v nej. Skusal si 2G aj 3G siet?
Ak si chces byt na 100 isty, tak vyskusaj este druhu T-com SIM a uvidis, co to spravy.
Obrázok užívateľa
smajlovk
admirál
admirál
 
Príspevky: 260
Registrovaný: Ned 08. Dec 2013 15:17:23
mobil: OnePlus 3T
tablet:

Poslaťod atlas4sk » Ned 09. Mar 2014 9:05:04

Ďakujem ti za odpoveď.
Ano, to ma tiež napadlo. Vyskúšali sme dcérinu, manželkinu, kolegovu v práci...
Nič. Chová sa to rovnako. Existujú nejaké ešte novšie SIMky? Tieto naše sú cca 2 roky staré.
V telefóne sú 2 sloty na SIM. Jeden je ten veľký a vedľa ten menší. Vyskúšali sme oba. Proste na akúkoľvek Tcom simku sa nedá volať a ani príjmať hovory. Idú len internet dáta.
atlas4sk
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 24
Registrovaný: Sob 08. Mar 2014 22:39:11
mobil: Elephone P9000
tablet: Samsung Tab 10.1

Poslaťod Stano36 » Ned 09. Mar 2014 10:56:58

Zaujímavá záhada , problém musí byť z operátorom. Tiež som si myslel že to bude SIM kartou ale 4 nefunkčné ?
Požiadaj si novú SIM a poraď sa z operátorom.

Prechod do Orange ?
Obrázok užívateľa
Stano36
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 6812
Registrovaný: Pia 06. Máj 2011 13:55:10
Bydlisko: Kriváň
mobil: HTC U12+
tablet: Lenovo YT3-PRO

Poslaťod atlas4sk » Ned 09. Mar 2014 11:45:53

Keď sa hrabem v rôznych nastaveniach v telefóne, narazil som na status, že "IMEI neznámy". Nemalo by tam byť to 14, či 16 miestne číslo? Lebo pri zapínaní telefónu sa táto hláška zobrazí ešte predtým, než si výpýta PIN. Ako zistím to IMEI? Veď každý telefón má toto číslo, nie? Môže to mať súvis s nefunkčnosťou siete, aj keď dáta idú?
atlas4sk
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 24
Registrovaný: Sob 08. Mar 2014 22:39:11
mobil: Elephone P9000
tablet: Samsung Tab 10.1

Poslaťod djmikxy » Ned 09. Mar 2014 13:12:56

Ten tel. oppo mas kupeny odkial? Zo slovenska?? ci z nejakej ciny?? zahranicie ako ebay atd..? Tie simkarty si skusal na jednom mieste? Miesto myslim tak ze mas signal operatora ten isty.. a to taky ze si stale napojeny napr na 3g.. alebo napr. doma mas 2g a v praci mas 3g.. rozmyslam ze ak mas kupeny z nejakej ciny tak to ze sa ti neda volat moze bit tim ze tvoj tel nepodporuje to nase pasmo 900/800/1200 mhz atd.. data ti idu mozno preto ze data idu cez podporovane pasmo.. orange ti ide zase preto lebo on napr. ide len cez 1 siet a to mozno 2g ktoru ti tel podporuje.. vyskusaj este o2, ten by mal ist v podstate cez siete (pasma) telekomu. ak nepojde ani ten tak bude problem podla mna v tych pasmach, alebo hw chyba anteny, to ze je novy neznamena ze musi bit dobry vsak,, aj to sa stava :( To imei zistis cez servise menu.. najdi an nete ako sa ti zadava.. vecsinou su to znaky ako *0512*154633# a pod.. hlaska sa ti zobrazi este pred tim ako chce pin?? nejak nechapem.. tebe sa nieco ukaze o imei pred tim ako sa zapne tel.??
Moje terajsie "dela" Sony Xperia Z - HTC HD7 - iPhone 4 - Blackberry 9300 curve - Nokia 1616
Obrázok užívateľa
djmikxy
admirál
admirál
 
Príspevky: 485
Registrovaný: Ned 05. Jan 2014 14:32:15
Bydlisko: Liptovsky Mikulas
mobil:
tablet:

Poslaťod atlas4sk » Ned 09. Mar 2014 13:23:24

Ano, kupoval som ho z pandawill.com.
Ano, hláška o IMEI sa objaví v tom istom stave, keď sa ukáže číselná klávesnica na na zadanie PIN. Pod ňou roluje informácia, že "IMEI not available". Po zadaní PINu sa normálne prihlási do siete a všetko ostatné, až na malé výnimky je v slovenčine.
Čo sa týka tých 2G/3G...je tam 3G "enable". Teda k dispozícii. Ak to prepnem na "disable", tak predpokladám, že vtedy je telefón IBA na 2G. V oboch stavoch sa ten telefón chová rovnako.
Vidíš, to som neskúšal, dať tam SIMku od O2. Nikto v mojom okolí nemá O2. Ale to by stálo ešte za vyskúšanie. To naozaj, O2 ide pod sieťami Telekomu? To som nevedel.

PS: ZADAL SOM *#06# NA ZOBRAZENIE TOHO IMEI A VYPÍISALO, ŽE: "IMEI Invalid"
atlas4sk
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 24
Registrovaný: Sob 08. Mar 2014 22:39:11
mobil: Elephone P9000
tablet: Samsung Tab 10.1

Poslaťod djmikxy » Ned 09. Mar 2014 15:05:24

Co sa tyka tych o2 sieti, tak to dakedy tak slo, o2 si prenajal pasma ci vysielace atd.. ci to je aj teraz neviem na 100%.. ale myslim ze stale funguju pod nimi. Vyskusaj este tu o2 co to spravi.. inac kedze tam nemas imei tak podla mna bude problem v tom lebo ty sa do siete v podstate prihlasujes pod imei cislom.. a kedze ho ty nemas v tel.. tak sa nemozes prihlasit do siete, aspon myslim. Bit tebou riesim preco tam nemas imei, ked das orange simku tak imei mas v tel?
Moje terajsie "dela" Sony Xperia Z - HTC HD7 - iPhone 4 - Blackberry 9300 curve - Nokia 1616
Obrázok užívateľa
djmikxy
admirál
admirál
 
Príspevky: 485
Registrovaný: Ned 05. Jan 2014 14:32:15
Bydlisko: Liptovsky Mikulas
mobil:
tablet:

Poslaťod atlas4sk » Ned 09. Mar 2014 15:20:33

No, predpokladám, že asi tam IMEI bude, keď s Orange SIMkou sa volať dá. Toto mi absolútne nejde do hlavy. Ako je možné, že s T-com kartou je IMEI invalid a s Orange nie. Veď to IMEI číslo je predsa len jedno jedinečné pre každý telefón, nie? Ako to, že Orange ho vie detekovať a T-com nie? Kurňa chlapi, som s toho jelen.
atlas4sk
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 24
Registrovaný: Sob 08. Mar 2014 22:39:11
mobil: Elephone P9000
tablet: Samsung Tab 10.1

Poslaťod atlas4sk » Ned 09. Mar 2014 15:24:40

Dobre. Takže prvá indícia je: Neznáme, alebo neexistujúce IMEI v sieti T-com. Čo s tým? Dá sa to nejako preflashnúť, alebo preinštalovať, alebo nejako totálne natvrdo resetovať..... Musíme ten telefón nejako prinútiť, aby prezradil svoj IMEI a samozrejme ho dal k dispozícii do siete T-com. Dá sa to nejako?
atlas4sk
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 24
Registrovaný: Sob 08. Mar 2014 22:39:11
mobil: Elephone P9000
tablet: Samsung Tab 10.1

Ďalší

Späť na Smartfóny

TOPlist