GALAXY S2 ROOT

Poslaťod jurcikm » Str 16. Apr 2014 8:11:51

Ahojte. Mám Galaxy S2 s androidom 4.1.2 a firmware I9100XXMS2 (verzia pre základné pásmo), číslo zostavy I9100XWLSS
Nainštaloval som si soft CERBERUS pre prípad, že mobil stratím, alebo mi ho ukradnú. Je to super soft, ale ak by mobil dostal reset továrenských zariadení, tak je na nič. Je tu ale riešenie dostať cerberus do ROM. Na stránke CERBERA sa píše v podpore toto:

Mám rootnuté zariadenia. Mám prístup k ďalším funkciám?
Áno! Ak máte rootnuté zariadenie, môžete aplikáciu Cerberus integrovať do vašej ROM a získať prístup k dvom ďalším funkciám: kompletná ochrana proti odinštalovaniu (aplikácia Cerberus prežije aj wipe/továrenské nastavenie) a automatickú aktiváciu GPS aj na Android 2.3.3 a novším. K získaniu týchto funkcií odinštalujte Cerberus, stiahnite cerberus.zip, uložte ho na SD kartu a nainštalujte súbor z recovery. Aplikácia Cerberus je tiež k dispozícii z ROM Manageru.

Vie mi niekto poradiť presný postup čo mám urobiť, aby som niečo nepokašľal? Rootnutý mobil nemám.
jurcikm
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 8
Registrovaný: Str 16. Apr 2014 8:03:11
mobil:
tablet:

Poslaťod smajlovk » Str 16. Apr 2014 10:35:45

Toto by malo fungovat a je to asi najjednoduchsia cesta co som zatial videl

http://forum.xda-developers.com/galaxy-s2/general/steps-rooting-gt-i9100-4-1-2-t2116549

Ale mozno ti poradi niekto kto ma osobnu skusenost.
Obrázok užívateľa
smajlovk
admirál
admirál
 
Príspevky: 260
Registrovaný: Ned 08. Dec 2013 15:17:23
mobil: OnePlus 3T
tablet:

Poslaťod jurcikm » Ned 20. Apr 2014 20:44:32

Takže som sa pokúsil rootnuť svoj mobil. nainštaloval som do pc odin a podľa návodu som potom dal do mobilu kernel, ktorý mal názov: cf-root-sgs2_xw_clk_kf3-v4-0-cwm4.tar Odin vypísal zeleným DONE. Po reštarte mobilu však na displei ostal svietiť len SAMSUNG GALAXY S2 a žltý trojuholník. To bolo všetko, čo sa dalo s mobilom robiť.. nič. Znovu som prebehol fórum a zistil som, že som tam asi švihol zlý kernel a tak som stiahol ďalší: speedmod-kernel-s2-jb-k5-3-Odin.tar. Odin znovu vypísal zeleným DONE a mobil sa rozbehol. V menu sa mi objavili položky CWM a SUPERUSER. CWM však nefunguje. Po kliku na ikonu mi vypíše: "CWM Manager needs SuperUser access to function! If you have SU installed, make sure CWM manager is not blocked, then reboot and try again." V superuser však toho veľa nastavovať neviem. Veľa vecí je tam podmienená platenou inštaláciou elite. Dal som potom do mobilu soft ROOT CHECKER, ktorý má overiť, či mám mobil rootnutý, ale ten vypisuje, že root failed. Nainštaloval som aj cerberus a podľa horeuvedeného návodu som chcel dať do systému CERBERUS, aby pri hard resete nabehol spolu s androidom. Dal som hard reset, ale CERBERUS nenabehol. Čiže root je fakt na prd. A čo sa týka odkazov na anglicky písané stránky, kde je postup rootovania, tak tam som ako genenácia po 40-ke odchovaná na ruštine stratený :cry: Vôbec neviem či tam ten root mám ale nie je nastavený, alebo tam mám len tie dve ikonky CWM a SU, ktoré sú len nefunkčné ozdoby displeja. Nepomohlo by keby že kúpim do SuperUser tú elite verziu, aby sa mi dalo niečo nastaviť, keď mi to CWM vypisuje, že asi nemá práva od SuperUser? Ja fakt neviem. Ďakujem.
jurcikm
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 8
Registrovaný: Str 16. Apr 2014 8:03:11
mobil:
tablet:

Poslaťod jurcikm » Ned 20. Apr 2014 21:34:26

No.. myslím, že ten mobil už mám rootnutý nejakým softom FRAMAROOT, čo potvrdzuje aj root checker. Funguje už aj CWM a aj SuperUser. Už mám len jednu otázku. Cez trojstisk som sa dostal asi do toho recovery a dal som tam v ponuke nainštalovať toho cerbera (súbor cerberus.zip) z SD karty. Viete mi niekto poradiť ako si bez resetu továrenských nastavení zistím, či mám toho cerbera v systéme tak, aby sa nainštaloval spolu s androidom aj pri resete továrenských nastavení? O to mi vlastne po celý čas išlo. Ak mi mobil ukradnú a dajú hard reset, tak chcem, aby spolu s androidom nabehol aj cerberus.
jurcikm
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 8
Registrovaný: Str 16. Apr 2014 8:03:11
mobil:
tablet:

Poslaťod Stano36 » Pon 21. Apr 2014 6:40:19

Zálohuj si celú ROM cez recovery , vyber SD kartu , sprav reset a vyskúšaj. Potom si môžeš obnoviť zálohu a budeš mať všetko ako si mal. Takto je to najlepsie vyskúšať a budeš si istý či to funguje ako si chcel.
Obrázok užívateľa
Stano36
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 6812
Registrovaný: Pia 06. Máj 2011 13:55:10
Bydlisko: Kriváň
mobil: HTC U12+
tablet: Lenovo YT3-PRO

Poslaťod jurcikm » Pon 21. Apr 2014 8:04:23

Kua kua.. Neviem, či by som toto sám zvládol.. (chcel som si len úplne jednoducho zálohovať kontakty z mobilu do PC cez KIES a dopadlo to tak, že sú všetky v prdeli, lebo mi ich zálohovalo tak, že mená áno, ale telefónne čísla už nie.... neviem prečo....) aj s tým rootom som otravoval obe republiky.... :) Nejaký software, ktorým by som si vedel pozrieť celý koreňový adresár, alebo ako sa tomu hovorí, neexistuje? Proste pozrieť si, že čo všetko sa mi nainštaluje do mobilu pri resete výrobných nastavení.
jurcikm
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 8
Registrovaný: Str 16. Apr 2014 8:03:11
mobil:
tablet:

Poslaťod Stano36 » Pon 21. Apr 2014 19:24:28

Prečo si kontakty nesynchrozinuješ so svojim Google účtom ? Raz si kontakty upravíš a potom máš z kontaktami pokoj.
Pri akejkoľvek výmene mobilu sa stačí prihlásiť a kontakty sú tam.
Obrázok užívateľa
Stano36
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 6812
Registrovaný: Pia 06. Máj 2011 13:55:10
Bydlisko: Kriváň
mobil: HTC U12+
tablet: Lenovo YT3-PRO

Poslaťod jurcikm » Uto 22. Apr 2014 17:46:18

S kontaktmi už problém nemám. A čo sa týka toho, že by som chcel dosiahnuť to, aby sa mi cerberus nainštaloval do systému pri resetnutí továrenských nastavení, tak som prišiel na toto: cerberus sa mi dostal cez recovery do inštalácie androida... našiel som súbor cerberus.apk v súbore system\app...... to je presne tam, kde sú inštalačné súbory aplikácií, ktoré sa inštalujú spolu s androidom. Čiže by som mal byť defakto spokojný. Keď však v tomto priečinku kliknem na akúkoľvek hovadinku s koncovkou .apk tak mi ju chce nainštalovať s tým, že je to systémová aplikácie a či ju chcem nahradiť už nainštalovanou. Keď však kliknem na súbor cerberus.apk, tak mi napíše, že pri analýze balíka sa vyskytol problém. A teraz neviem či je to zle a pri resete výrobných nastavení mi cerbera nenainštaluje.... kua kua
jurcikm
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 8
Registrovaný: Str 16. Apr 2014 8:03:11
mobil:
tablet:

Poslaťod jurcikm » Štv 24. Apr 2014 13:48:46

Stano36 píše:Zálohuj si celú ROM cez recovery , vyber SD kartu , sprav reset a vyskúšaj. Potom si môžeš obnoviť zálohu a budeš mať všetko ako si mal. Takto je to najlepsie vyskúšať a budeš si istý či to funguje ako si chcel.


No.. s tou zálohou mám problém, možno by mi niekto vedel poradiť. Cez CWM som dal vytvoriť backup.... hodilo ma do recovery a vytvorilo zálohu na ext. SD kartu. To som zbadal podľa toho, že na ext. SD karte mi zmizlo čosi viac ako 1 GB miesta. Keď však v recovery dám restore, tak mi vypíše, že FILE NOT FOUND. To isté aj v CWM... ten súbor tam nie je, aj keď viem, že tam je.... hajzlík malý..... A teraz neviem, že čo mám urobiť, aby mi v recovery ten súbor videlo.....
jurcikm
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 8
Registrovaný: Str 16. Apr 2014 8:03:11
mobil:
tablet:

Poslaťod Stano36 » Štv 24. Apr 2014 21:54:46

Veľkosť zálohy ktorú opisuješ je reálna ale recovery by to ako vidieť. Recovery si na SD karte vytvorí priečinok a v ňom je backups ( štandardne je názov zálohy dátum )
Obrázok užívateľa
Stano36
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 6812
Registrovaný: Pia 06. Máj 2011 13:55:10
Bydlisko: Kriváň
mobil: HTC U12+
tablet: Lenovo YT3-PRO

Ďalší

Späť na Samsung Galaxy S2 (I9100)

cron
TOPlist