[ROM][ZTE Skate/Monte Carlo] STOCK ROM-ky

Poslaťod Attilka » Ned 18. Dec 2011 19:38:27

neviem preco,ale nejde vobec ani restore z uz CWM,len to iste dookola,a system nenabehne,takze musim dat image.bin,a budem bez cwm.
to iste sa STALO AJ MNE !!!
http://androidforum.cz/viewtopic.php?t=20248&p=271373
Kód: Vybrať všetko
Zdravím, povedlo se mi při pokusu nahrát CM7 přijít o IMEI, tim padem si nezavolam. Momentálně mam telefon ve stavu, ze mi při normálnim zapnutí zůstane vyset na zelenym panačkovi, nebo kdyz nejdriv zapojim nabijecku, a pak zapnu, tak mi CM7 najede.Nefunguje ani hlasitost dolů po zapnutí. Prosím existuje nejaký způsob jak to dát dohromady? 
Jinak to proíhalo takto:
Zdravim, nedalo mi to, a chtěl jsem zkusit jinou ROMku, ale nějak se mi nedaří. Chtěl jsem postupovat podle tohoto návodu, ale když spustim ten BAT, tak se mi telefon restartuje, zustane mi viset na panáčkovi a svítí mi červeně zpětná šipka a v DOSovském okně "< waiting for device >"
Zkoušel jsem ještě nějaký OSF flasher, ten proběhl, ale z meho Skate s androidem 2,3,5 byl najednou Orange monte carlo s verzí 2,3,4.
Rád bych zkusil tuhle ROM 3,0 ale nejak se nemuzu dostat na ten Recovery mod, kde by se melo nechat pohybovat, pouze do FTM, kde lze použít ten OSF flasher.
Zatím jsem si tam přez něj dal GB_CURETAIL_P743V1.0.0B10, která se tváří jako ta moje původní, ale jsou tam navíc nějaké čínské aplikace, které nejdou odinstalovat.

EDIT: Tak jsem to poněkud pohnojil! 
Přes ten offline uploader, jsem tam napsal IMG soubor který byl v clockwork, a nacpal jsem ho tam přes ten offline updater jako přejmenovaný recoveri.img. Telefon mi teď najede do CWM-Based Recovery v 4.0.1.4, kde se můžu normálně i pohybovat, jde mi udelat i update ze ZIPu, ale system jako takový mi nenajede a uz mi ani nenajede FTM režim, abych to mohl dát přes updater dopořádku.
Mohl by mi prosím někdo poslat zálohu Bassed pro recovery? Zkoušel jsem ve vytvořené záloze přepsat soubor Recovery za ten systemově správny, ale byl problem, že mi nesouhlasilo MD5.

EDIT2: Tak už se mi povedlo alespoň dostat do FTM režimu (nahráním oficialniho updatu na kartu a zapnutím Vol+ a home), akorát, že se dostanu jen do něj. Po zapnutí je zelený pajdulák, pak na půl vteřiny problikne logo ZTE a pak FTM režim. Naštěstí v něm alespoň lze flashovat pomocí toho Offline flasheru, tak uvidíme!

EDIT3: Tak problém pokračuje. Stále mi nabíhá do FTM režimu. Povedlo se mi teda nastartovat způsoben se zapojenou nabíječkou a pak zapnout telefon, pak jsem zjistil, ze nemam IMEI. Nechá se to nějak napravit?
Attilka
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 19
Registrovaný: Pia 16. Dec 2011 23:08:27
mobil:
tablet:

Poslaťod Attilka » Pon 19. Dec 2011 20:19:26

Takze dnes som ho zobral do "pomarancu",uvidime co povedia,ci to opravia na zaruku.
Attilka
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 19
Registrovaný: Pia 16. Dec 2011 23:08:27
mobil:
tablet:

Poslaťod Ceco » Sob 24. Dec 2011 12:48:22

Tak som sa konecne odhodlal a prerobil som STOCK ROMky do formatu TPT (T-Flash Card), ktory zarucuje uplne pohodlne a trivialne preflashovanie ROM bez potreby riesit problemy s ovladacmi, ClockworkMOD MD5 sumami a pod... Podrobne info najdete v prvom prispevku tejto temy.

V dalsom kroku planujem zamenit original recovery za ClockworkMOD recovery v rootovanych verziach STOCK romiek. Takto sa TPT flashovanim zabiju 2 muchy jednou ranou: ROOT + ClockworkMOD...

EDIT: Tak rooted verzie vsetkych STOCK ROMiek som uspesne doplnil o ClockworkMod recovery.
◊ THL W8 - 1.2GHz(x4) + PowerVR SGX 544 (MTK6589)
◊ GravityMod2 - Android 4.2.1
Obrázok užívateľa
Ceco
Moderátor
Moderátor
 
Príspevky: 793
Registrovaný: Uto 04. Okt 2011 19:57:55
mobil:
tablet:

Poslaťod Attilka » Uto 27. Dec 2011 6:23:51

THX zatial,ale ak mi dojde fon z opravy a bude fungovat proximity,nebudem to riesit,ale uz to mam pre istotu postahovane,keby nahodou . . .
Attilka
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 19
Registrovaný: Pia 16. Dec 2011 23:08:27
mobil:
tablet:

Poslaťod davincihokod » Štv 29. Dec 2011 17:52:01

takze ak som dobre pochopil mozem urobit u mojho brandovaneho telefonu s orange androidom 2.3.4 rovno zmenu na nebrandovany 2.3.5 ?
ZTE SKATE(Orange Monte Carlo) - 32 GB class 4
SKatie 2.0 by Ceco
Android 2.3.5
davincihokod
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 40
Registrovaný: Štv 29. Dec 2011 16:21:57
mobil:
tablet:

Poslaťod Ceco » Štv 29. Dec 2011 17:56:05

Presne tak. A dokoca sa mozes rozhodnut medzi 2 verziami tej istej rom:
1) Original bez rootu s originalnou recovery, alebo
2) Original s rootom a clockworkmod recovery
(ku kazdej stock rom v prvom prispevku su k stiahnutiu obe verzie. Origo bez root a Origo s root + clockworkmod).

Ja odporucam 2) - ziskas vsetko potrebne pre prehazdovanie romiek, ak sa v buducnosti rozhodnes napr. pre nejaku custom.
◊ THL W8 - 1.2GHz(x4) + PowerVR SGX 544 (MTK6589)
◊ GravityMod2 - Android 4.2.1
Obrázok užívateľa
Ceco
Moderátor
Moderátor
 
Príspevky: 793
Registrovaný: Uto 04. Okt 2011 19:57:55
mobil:
tablet:

Poslaťod davincihokod » Štv 29. Dec 2011 18:07:58

oki tak cez vikend sa pustim do toho. Hadam nic nepototo, lebo som si kupil tento fon na to aby som sa ucil s androidom. Doteraz som robil flash na samsung i8910 ktory mal symbian a to bola riadna zmena z ofiko na Hyperx.
Dik zatial a dam vediet ako som dopadol. :)
ZTE SKATE(Orange Monte Carlo) - 32 GB class 4
SKatie 2.0 by Ceco
Android 2.3.5
davincihokod
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 40
Registrovaný: Štv 29. Dec 2011 16:21:57
mobil:
tablet:

Poslaťod Attilka » Pia 30. Dec 2011 18:36:46

1 000 000 CECO,si KING,fon dnes dosiel menily SWAP(mobo) cize sa zmenil a IMEI,ale hned som tam dal tu upravenu ROMku 2.3.5,dalej ani nespekulujem.
Attilka
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 19
Registrovaný: Pia 16. Dec 2011 23:08:27
mobil:
tablet:

Poslaťod septim » Sob 31. Dec 2011 9:19:52

Attilka:
Ty si davas stok rootnutu rom? Napis prosim aky mas benchmark vysledok na nej kolko bodov na quadrant teste a ako si s tym spokojny, stabilita a ci ti nieco chyba na nej. Rychlost, sekanie systemu. Da sa taktovat? Diky. :ugeek:
Orange Monte Carlo
septim
kapitán
kapitán
 
Príspevky: 75
Registrovaný: Str 16. Nov 2011 15:02:07
mobil:
tablet:

Poslaťod Ceco » Sob 31. Dec 2011 10:09:19

Pretaktovat urcite nie, kedze pretaktovanie vyzaduje pretaktovatelny kernel, co stock romky nemaju. Napada ma ale taky experiment. Co tak skusit vziat kernel z nejakej custom romky, napriklad cm7 a vymenit ho v stock boot.img :lol: To by som vedel urobit. Potom by ostavalo uz len flashnut takyto upraveny boot.img a skusit nejaku aplikaciu na pretaktovanie (napriklad no frills cpu). Zaroven by sa prejavili aj ine optimalizacie, ktore custom jadra obdahuju (optimalizacia GPU, vyhodene zbytocne ovladace, etc.)
◊ THL W8 - 1.2GHz(x4) + PowerVR SGX 544 (MTK6589)
◊ GravityMod2 - Android 4.2.1
Obrázok užívateľa
Ceco
Moderátor
Moderátor
 
Príspevky: 793
Registrovaný: Uto 04. Okt 2011 19:57:55
mobil:
tablet:

PredchádzajúciĎalší

Späť na Orange Monte Carlo / ZTE Skate - Root a Rom

TOPlist