[NAVOD][ZTE Skate/Monte Carlo] Instalacia ClockWorkModGUI

Poslaťod Ceco » Pia 21. Okt 2011 9:15:43

Navod na instalaciu ClockWorkModGUI Recovery na telefon ZTE Skate/Monte Carlo

Tento postup vymeni STOCK Recovery za ClockWorkModGUI Recovery.

FLASHOVANIM SA PREPISE ORIGINALNA RECOVERY!!! NEPOKRACUJTE SKOR NEZ SI UROBITE ZALOHU ORIGINALNEJ ROM PODLA TOHTO NAVODU!!!
POUZITIE LEN NA VLASTNE RIZIKO!!! NEBERIEM ZIADNU ZODPOVEDNOST ZA SKODY
SPOSOBENE ZLYHANIM PROCESU!!!


Takze postup.

1) Stiahnut a rozbalit:
Kód: Vybrať všetko
Archiv: http://ceco.sk.eu.org/omc/OMC_OSK_P743TV1.0.0B04-clockworkmod.zip
MD5 Checksum: a6844aa0035b4d82b9edad53a7947fa1


2) Na telefone zapnut "Ladenie USB" v Nastavenia/Aplikacie/Vyvoj

3) Napojit telefon na USB. Dat nainstalovat Handset Driver z mechaniky, ktora sa objavi (v pripade ak este v minulosti nebol nainstalovany)

4) Urobit Eject mechaniky (pravy klik -> eject).
Obrázok

5) Skontrolovat Device Manager na pritomnost ADB Interface. Ak je tam a bez vykricnika, mozeme pokracovat dalsim bodom. Ak nie, treba sa pohrat s ovladacmi - to uz musi kazdy sam poexperimentovat.
POZOR: Tento driver sa objavi len v pripade, ze su ejectnute vsetky removable disky suvisiace s telefonom (handset usb driver mechanika, velkokapacitna pamat). Vid bod 4.
Obrázok

6) Spustit install-clockworkmod.bat a pockat na reboot. Ak ostane dlho svietit Android panak (<waiting for device>), treba ist do Device Managera, skontrolovat, a aktualizovat Android ovladac.
Obrázok
Pravy klik na ovladac s vykricnikom, zvolit Update Driver
a) Obrázok
b) Obrázok
c) Obrázok
d) Obrázok
e) Obrázok
f) Obrázok

V tomto momente system naflashuje novu recovery a urobi normal reboot.

7) Pri vypnutom telefone sa do ClockWorkMod Recovery bootuje drzanim tlacidla [Hlasitost-] pocas zapinania telefonu
◊ THL W8 - 1.2GHz(x4) + PowerVR SGX 544 (MTK6589)
◊ GravityMod2 - Android 4.2.1
Obrázok užívateľa
Ceco
Moderátor
Moderátor
 
Príspevky: 793
Registrovaný: Uto 04. Okt 2011 19:57:55
mobil:
tablet:

Poslaťod michino » Uto 01. Máj 2012 22:50:20

ahoj, prosim o radu lebo ma uz vystrie :)

vsetko robim podla navodu ale ked dam instal clockworkmod.bat tak napise error: device not found a telefon sa samozrejme nerestartuje... tipujem ze nemam nainstalovane ovladace ale ked si dam zobrazit v spravcovi zoznam ADB interface tak tam mam iba Handset ADB Interface ale nie ZTE ovladac... sranda je ze uz som telefon rootol, takze pripojenie tam bolo ale iba jediny krat som sa dostal do recovery modu a potom uz vobec... ked drzim volume+ home a tlacidlo zapnutia tak vobec to nereaguje, telefon sa zapne klasicky a ked drzim iba volume - tak sa zapne FTM a pomoze iba vybrat bateriu...

kde robim chybu? dik za info...
Orange Monte Carlo 2.3.5
Obrázok užívateľa
michino
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 20
Registrovaný: Sob 29. Máj 2010 20:11:39
mobil:
tablet:

Poslaťod Ceco » Str 02. Máj 2012 6:05:13

Tak to jedine s tymi ovladacmi sa pohrat. Vsetky odinstalovat a skusit znova.
Ake mas plany dalej ked budes mat clockworkmod?
Lebo jeden zo sposobov ako ho dostat do telefonu je napriklad flashnutim SKatie cez TPT.
Tam je postup trivialny, a funguje bez zavislosti od ovladacov.

Takze ak sa ti nechce laborovat s ovladacmi aj toto je cesta.

Tu je link: upravene-rom/skatie-by-ceco-android-2-3-5-t2154.html
◊ THL W8 - 1.2GHz(x4) + PowerVR SGX 544 (MTK6589)
◊ GravityMod2 - Android 4.2.1
Obrázok užívateľa
Ceco
Moderátor
Moderátor
 
Príspevky: 793
Registrovaný: Uto 04. Okt 2011 19:57:55
mobil:
tablet:

Poslaťod michino » Pia 04. Máj 2012 20:57:04

Joj Ceco ja by som ozaj rad ale podla tvojho navodu mi to proste nejde :( neviem kde robim chybu, vytvoril som na karte v korenovom adresari zlozku image, tam je rozbaleny subor image.bin ale vzdy ked zapinam telefon kombinaciou klaves tak sa telefon jednoducho nastartuje s logom orange ale nenabehne mi flashovanie.
jedine co som nerobil je toto:
Kód: Vybrať všetko
vyzaduje vytvorenie ext particie na SD karte

moze robit problem aj to ze na sd karte su aj ine subory?

a ano, chcel by som tam skejtii len mi to este nejde... :)
Orange Monte Carlo 2.3.5
Obrázok užívateľa
michino
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 20
Registrovaný: Sob 29. Máj 2010 20:11:39
mobil:
tablet:

Poslaťod Ceco » Pia 04. Máj 2012 21:02:19

Ako presne to zapinas?
Musis drzat tlacidlo pridavania hlasitosti, spodne stredne sucasne a pocas ich drzania zapnut telefon.
◊ THL W8 - 1.2GHz(x4) + PowerVR SGX 544 (MTK6589)
◊ GravityMod2 - Android 4.2.1
Obrázok užívateľa
Ceco
Moderátor
Moderátor
 
Príspevky: 793
Registrovaný: Uto 04. Okt 2011 19:57:55
mobil:
tablet:

Poslaťod michino » Pia 04. Máj 2012 21:06:52

som uz stary somar takze citat viem :lol: presne tak som to robil uz aspon 10 krat ale ani raz to nenabehlo inak ako "normalne" s orange logom... proste mam tusim stastie :mrgreen:
nabehne zeleny panacik a potom to logo... skusal som uz rozne kombinacie drzania dlzky tlacidiel, iba chvilku, az kym nenabehlo logo... proste vsetko mozne ale nie a nie nabehnut nieco ine :(
Orange Monte Carlo 2.3.5
Obrázok užívateľa
michino
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 20
Registrovaný: Sob 29. Máj 2010 20:11:39
mobil:
tablet:

Poslaťod Ceco » Pia 04. Máj 2012 21:22:39

Este by som skusil alternativnu metodu a tou je spustit aktualizaciu cez menu: Nastavenia / informacie o telefone / sys. Aktualizacie.
Ak to nepojde ani tak tak potom moze byt uz len problem s sd kartou . Skusil by som inu.
◊ THL W8 - 1.2GHz(x4) + PowerVR SGX 544 (MTK6589)
◊ GravityMod2 - Android 4.2.1
Obrázok užívateľa
Ceco
Moderátor
Moderátor
 
Príspevky: 793
Registrovaný: Uto 04. Okt 2011 19:57:55
mobil:
tablet:

Poslaťod Ceco » Pia 04. Máj 2012 21:24:17

... alebo nahrat ten image cez citacku sd kariet a nie cez usb kabel telefonu.
◊ THL W8 - 1.2GHz(x4) + PowerVR SGX 544 (MTK6589)
◊ GravityMod2 - Android 4.2.1
Obrázok užívateľa
Ceco
Moderátor
Moderátor
 
Príspevky: 793
Registrovaný: Uto 04. Okt 2011 19:57:55
mobil:
tablet:

Poslaťod michino » Pia 04. Máj 2012 21:37:39

tak uz som to poriesil, bola to ta SD karta :) stacilo naformatovat a dat na kartu iba image subor... vdaka za pomoc :)
Orange Monte Carlo 2.3.5
Obrázok užívateľa
michino
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 20
Registrovaný: Sob 29. Máj 2010 20:11:39
mobil:
tablet:

Poslaťod PrincessAWSM » Sob 01. Sep 2012 8:29:16

Och, nocna mora toto, dobri ludia poradte.

Pripojim halofon, ovladace su vsetky apdejtnute, ejectnem halofon, zobrazi sa ADB Interface (vsetko up-to-date), rozbehnem install clockworkmod.bat a nist. Command prompt nabehne a pise ze device could not be found, ze caka na device... S halofonom sa nist nedeje. :(

Chcela by som do halofonu tresnut tu MoKeeOS - CM7.2 Stable - Android 2.3.7 co si mi poradil v prispevku o Skatie, ale akosi zhlyhavam na plnej care. :/

Dakujem za akekolvek cenne rady.
PrincessAWSM
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 3
Registrovaný: Str 11. Júl 2012 9:55:16
mobil:
tablet:

Ďalší

Späť na Orange Monte Carlo / ZTE Skate - Root a Rom

cron
TOPlist