Problém so synchronizáciou kontaktov

Moderátor: Jacho

Poslaťod Gallardo » Pia 23. Okt 2015 7:35:23

Ahojte. Skúsim čo najlepšie opísať môj problém. Na mojom one som robil hard reset - len kvôli zrýchleniu, nebol žiadny problém.
Stav pred resetom, s príkladom kontaktu:
Kontakt v mobile : Jožo s tel. číslom spojený s FB profilom Jožo Mrkva a whatsapp kontom podľa tel. čísla. V kontaktoch mi nastavilo aj profilovú fotku z FB. Dokonca som si mohol vybrať, či chcem použiť foto z FB alebo profilovku z whatsappu kliknutím na ikonu pri foto v aplikácii ľudia. V zozname kont v aplikácií ľudia som videl Facebook, v zátvorke počet kontaktov(priateľov na FB).
Stav po resete:
V aplikácii ľudia mám všetky kontakty z telefónu, tentoraz spárované len s whatsappom. Facebook priateľov mi vôbec nenatiahne, aj keď mobil v nastaveniach píše, že kontakty z konta FB synchronizoval (v aplikácii ľudia mam pri konte FB v zátvorke nulu). Pri prihlásení do FB si aj HTC sense žiadal autorizáciu pre FB, je aj povolený v nastaveniach FB. Nejde mi zmeniť ani profilové fotografie v aplikácii ľudia napríklad z whatsappu, aj keď vo whatsappe ich vidím.

V aplikácii FB ani messengeri nikde nevidím možnosť sync contacts ako to bývalo pri starších verziách.

Čo som skúšal:
odinštalovanie aplikácií, vymazanie cache, dočasných súborov pre: messenger, facebook, facebook pre HTC sense, ľudia, whatsapp.

Nemám root, všetko je "stock" od HTC - android 5.0.2, HTC sense 6.0

Kde hľadať problém? Nechcem na niečo, čo predtým fungovalo používať nejakú "third party" aplikáciu.
Prílohy
Screenshot_2015-10-23-08-37-54.jpg
Nenatiahne mi ani whatsapp profilovky
Screenshot_2015-10-23-08-37-54.jpg (52.27 KiB) Zobrazené 4344 krát
Screenshot_2015-10-23-08-37-31.jpg
V aplikácii ľudia nevidím FB kontakty, ako keby sa nevedeli sync
Screenshot_2015-10-23-08-37-31.jpg (56.84 KiB) Zobrazené 4344 krát
Screenshot_2015-10-23-08-36-54.jpg
Konto je synchronizované, no sync prebehne veľmi rýchlo
Screenshot_2015-10-23-08-36-54.jpg (30.84 KiB) Zobrazené 4344 krát
Gallardo
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 2
Registrovaný: Pia 23. Okt 2015 7:23:32
mobil: HTC One M7
tablet:

Poslaťod Stano36 » Pia 23. Okt 2015 9:37:24

Facebook skús vyriešiť staršou aplikáciou ktorá ponúkala možnosť synchronizácie kontaktov pri úvodnom nastavovaní.
https://www.dropbox.com/s/x6a2q76lncv4w ... 1.apk?dl=0
Obrázok užívateľa
Stano36
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 6816
Registrovaný: Pia 06. Máj 2011 13:55:10
Bydlisko: Kriváň
mobil: HTC U12+
tablet: Lenovo YT3-PRO

Poslaťod Gallardo » Pia 23. Okt 2015 10:11:17

Ďakujem veľmi pekne, toto vyriešilo problém s FB. Kontakty naskákali do aplikácie ľudia, aj sa prepojili s tými v mobile.
Hlavná vec je tým vyriešená, mám fotky z FB na kontaktoch.
Whatsapp sa snáď časom opraví sám.
Príde mi to ale problém priamo v synchronizácii, keďže sa kolečko roztočí asi na sekundu (za ten čas reálne nič nemôže stiahnuť), vypíše, že synchro prebehla a pritom nič.
FB samozrejme už synchronizuje reálne tak, ako predtým, no whatsapp stále takto divne.

Každopádne ešte raz vďaka za tú staršiu verziu FB, pomohla!
Gallardo
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 2
Registrovaný: Pia 23. Okt 2015 7:23:32
mobil: HTC One M7
tablet:

Poslaťod pepo30 » Uto 24. Máj 2016 10:09:19

Obnovím tuto temu. Potreboval by som sa ešte raz dostat k tomu staršiemu suboru FB, ale je to tam na tom odkaze Dropbox vymazané. nemáte ho niekto. Musel som resetnut mobil kvoli aktualizácii a nastal znova ten istý problem.... Takže ani na Marsmalow to nevyriešili odborníci zo Samsungu...
pepo30
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 14
Registrovaný: Str 15. Dec 2010 17:55:17
mobil:
tablet:

Poslaťod Stano36 » Uto 24. Máj 2016 11:56:31

Neviem presne ktorá verzia to bola lebo som si upratoval v Dropboxe a mazal nepotrebné súbory ale skús túto
http://www.apkmirror.com/apk/facebook-2 ... -download/
Obrázok užívateľa
Stano36
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 6816
Registrovaný: Pia 06. Máj 2011 13:55:10
Bydlisko: Kriváň
mobil: HTC U12+
tablet: Lenovo YT3-PRO

Poslaťod pepo30 » Uto 24. Máj 2016 14:30:05

Takže po novom si už nenainštalujem staru verziu lebo v tejto podobe Marschmalow má už tento Samsungáč predinštalovanu nejaku verziu, ktorá vobec nejde odinštalovať ale len aktualizovať a staršia verzia tym padom nejde nahodiť vobec... Takže zatiaľ bohužia, ale aj tak veľmi pekne dakujem za pomoc!
pepo30
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 14
Registrovaný: Str 15. Dec 2010 17:55:17
mobil:
tablet:

Poslaťod Stano36 » Uto 24. Máj 2016 18:29:57

Ak by si mal root tak by sa dala odinštalovať aplikácia Facebooku.
Obrázok užívateľa
Stano36
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 6816
Registrovaný: Pia 06. Máj 2011 13:55:10
Bydlisko: Kriváň
mobil: HTC U12+
tablet: Lenovo YT3-PRO

Poslaťod pepo30 » Str 25. Máj 2016 20:19:55

hej to je mi jasne... Ale už som upustil od týcho "hračiek" s mobilmi.. :D
pepo30
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 14
Registrovaný: Str 15. Dec 2010 17:55:17
mobil:
tablet:

Poslaťod Stano36 » Štv 26. Máj 2016 19:45:30

Má to určité výhody aj bez ďalších experimentov.
Obrázok užívateľa
Stano36
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 6816
Registrovaný: Pia 06. Máj 2011 13:55:10
Bydlisko: Kriváň
mobil: HTC U12+
tablet: Lenovo YT3-PRO

Poslaťod pepo30 » Ned 28. Aug 2016 11:02:31

Heh tak S7 Edge uple to iste... :-/
pepo30
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 14
Registrovaný: Str 15. Dec 2010 17:55:17
mobil:
tablet:


Späť na HTC One (M7)

TOPlist