Na ICS miznu aplikacie

Mini PC

Poslaťod Aikimaniac » Pia 03. Jan 2014 0:29:45

Caute,

kupil som synovi hernu konzolu JXD S5100 a bezi na tom ICS. Vyskytol sa problem a to, ze ked mu tam stiahnem nejaku hru z marketu (nie vsetky to robia) tak po restarte sa zmeni ikona tej hry na nejaku inu a hra prestane existovat. Ked sa pozriem na aplikacie cez nastavenia tak tam vidim len 4kb subor, ktory nic nerobi. Nema to spolocne nic s SD kartou nakolko to robi aj ked nainstalujem hru bez vsunutej SD karty. Podla vsetkeho to z nejakeho dovodu pri starte pomalsie cita interny storage a ked sa aplikacia (hra) zacne dotazovat na svoje subory tak nic nenajde a spravi to tuto paseku. Jeden clovek na XDA developers mi dal script a mam skusit ci mi to pomoze ale netusim kam ten script dat. Ak by sa nasiel nejaky guru co mi s tym pomoze, bolo by to super. Tu je original ROMka od vyrobcu http://jxdhk.yesigame.com/S5100_android4.0_v2.3.rar ak by to pomohlo a tu je ten script. Vopred dakujem za akukolvek radu ci pomoc.

Kód: Vybrať všetko
#!/system/bin/sh
#
# Apps2SD using symlinks and bind mounts
# Original Apps2SD script by shade@chemlab.org (cyanogen)
# Fixed for slow detection of SD cards by _thalamus and output a bit more debugging info so we can see where problems are arising.

# execute any postinstall script then kill it
   

enablea2sd () {
   # mount and set perms
    busybox mount -o noatime,nodiratime -t auto /dev/block/mmcblk0p2 /sd-ext;
    busybox chown 1000:1000 /sd-ext;
    busybox chmod 771 /sd-ext;

    # clean up any old symlinks, create data directories
    for i in data;
   do
      if [ -h /data/$i ];
      then
         rm /data/$i;
      fi;
      if [ ! -d /data/$i ];
      then
         mkdir /data/$i;
         busybox chown 1000:1000 /data/$i;
         busybox chmod 771 /data/$i;
      fi;
   done;

    # don't allow /data/data on sd because of upgrade issues - move it if possible
    if [ -d /sd-ext/data ];
    then
        busybox cp -a /sd-ext/data/* /data/data/;
        busybox rm -rf /sd-ext/data;
    fi;

    # move apps from internal memory to sdcard
    for i in app app-private dalvik-cache;
    do
        if [ ! -d /sd-ext/$i ];
        then
            mkdir /sd-ext/$i;
        fi

        busybox chown 1000:1000 /sd-ext/$i;
        busybox chmod 771 /sd-ext/$i
      
        if [ -d /data/$i ] && [ ! -h /data/$i ];
        then
            busybox cp -a /data/$i/* /sd-ext/$i/;
            busybox rm -f /data/$i/*;
        fi;
    done;

    # symlink app dirs - they must be on the same filesystem
    for i in app app-private dalvik-cache;
    do
        if [ -d /data/$i ] && [ ! -h /data/$i ];
        then
            busybox rm -rf /data/$i;
            busybox ln -s /sd-ext/$i /data/$i;
        fi;
    done;

    # clean up old whiteouts
    for i in local misc property system tombstones data;
    do
        if [ -h /sd-ext/$i ]; then rm -f /sd-ext/$i; fi
    done;

    # please don't put odex files in the app directory people!
    # it causes dexopt to crash when switching builds!
    busybox rm -f /sd-ext/app/*.odex
   
    echo "+++ Apps-to-SD successfully enabled";

}

disablea2sd() {    # replace symlinks with directories so we can boot without sd
    for i in app app-private dalvik-cache;
    do
       if [ -h /data/$i ];
       then
            rm -f /data/$i;
            mkdir /data/$i;
            busybox chown 1000:1000 /data/$i;
            busybox chmod 771 /data/$i;
        fi;
    done;
}


if [ -e /dev/block/mmcblk0p1 ]; # We check for the presence of the FAT partition first to see if the SD has initialised.
   then
   echo "SD Card has been initialised...checking for ext partition.";
      if  [ -e /dev/block/mmcblk0p2 ]; # If false, it isn't there so we don't have to sleep the script and delay the boot.
      then
         enablea2sd;
      else
         echo "No ext partition present, apps2sd disabled";
         disablea2sd;
      fi;
      
   else
      sleep 4; #Enables time for a slow SD to be detected and populate the device nodes.
      if [ -e /dev/block/mmcblk0p2 ];
         then
            echo "enablea2sd for slow SD card";
            enablea2sd;
         else
            echo "No ext partition present after sleep, apps2sd disabled";
            disablea2sd;
         fi;
   fi;

sync;
Aikimaniac
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 11
Registrovaný: Pia 03. Jan 2014 0:21:22
mobil:
tablet:

Poslaťod Stano36 » Pia 03. Jan 2014 1:21:40

Ahoj , budeš potrebovať na to root , súborový manažér ( ES správca súborov ) v ktorom povolíš zapisovanie.
V správci súborov vyhľadáš system - bin - sh a ten súbor treba zmeniť

Videl som že táto konzola je aj z androidom 2.3 tak neviem či máš root alebo oficiálnou aktualizáciou si tam dostal Android 4.0
Ak budeš robiť túto zmenu tak si zálohuj súčasnú ROM pre prípad ak by sa niečo nevydarilo.
Obrázok užívateľa
Stano36
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 6581
Registrovaný: Pia 06. Máj 2011 13:55:10
Bydlisko: Kriváň
mobil: HTC 10
tablet: Lenovo YT3-PRO

Poslaťod Aikimaniac » Pia 03. Jan 2014 10:41:36

Root tam mam lebo inak by sa to nedalo aktualizovat z 2.3. Mam tam aj Superusera, sice starsiu verziu ale je tam. Cez ROM Managera asi spravim backup celej ROM a co sa tyka ES, mal si na mysli toto ? https://play.google.com/store/apps/deta ... .pop&hl=en ? Lebo som to skusal a ked si otvorim ten sh subor tak mi ukazuje len kliky haky a neda sa tam nic citat..

P.S. Prave som zistil ze ked to restartnem tak vypise najprv ze startuje SD card a az nasledne internal storage..moze byt cely problem v tom ze by malo internal storage najprv a potom az SD card ? Da sa poradie niekde modifikovat ako sa to vo windowsoch da robit v msconfigu ?
Aikimaniac
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 11
Registrovaný: Pia 03. Jan 2014 0:21:22
mobil:
tablet:

Poslaťod Stano36 » Pia 03. Jan 2014 10:53:29

Záloha sa dá spraviť aj cez ROM manager , do recovery sa vieš dostať keď je konzola vypnutá.
Obrázok užívateľa
Stano36
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 6581
Registrovaný: Pia 06. Máj 2011 13:55:10
Bydlisko: Kriváň
mobil: HTC 10
tablet: Lenovo YT3-PRO

Poslaťod Aikimaniac » Pia 03. Jan 2014 11:15:45

Stano36 píše:Záloha sa dá spraviť aj cez ROM manager , do recovery sa vieš dostať keď je konzola vypnutá.

Zalohu neriesim a dal som tam nanovo cistu ROMku s ICS (hry tam z marketu dam neskor podla synatorovho vyberu). Co sa tyka recovery, na tej ROMke je recovery script, ktory robi, ze ked vleziem do recovery automaticky spravi wipe a natiahne cistu ROMku takze tam neleziem.

Skor ma zaujima ta editacia toho suboru co si pisal pripadne to ze ci by nebolo mozne problem odstranit zmenou poradia mountu pri boote cize najprv by sa mountla Internal Storage a az nasledne SD Card a nie opacne tak ako to je teraz.
Aikimaniac
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 11
Registrovaný: Pia 03. Jan 2014 0:21:22
mobil:
tablet:

Poslaťod Stano36 » Pia 03. Jan 2014 11:27:54

Preto som chcel aby si spravil zálohu ROM a potom iba vložil text do súboru. Po reštarte či sa to prejaví alebo vôbec nenabehne systém ( potom baví vedel vrátiť zálohu a bolo by všetko po starom. )
Obrázok užívateľa
Stano36
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 6581
Registrovaný: Pia 06. Máj 2011 13:55:10
Bydlisko: Kriváň
mobil: HTC 10
tablet: Lenovo YT3-PRO

Poslaťod Aikimaniac » Pia 03. Jan 2014 11:31:15

Stano36 píše:Preto som chcel aby si spravil zálohu ROM a potom iba vložil text do súboru. Po reštarte či sa to prejaví alebo vôbec nenabehne systém ( potom baví vedel vrátiť zálohu a bolo by všetko po starom. )

A tu sme pri jadre problemu, ak ten subor otvorim, su tam len kliky haky..ako keby bol skompilovany a nevidis zdrojak...
Aikimaniac
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 11
Registrovaný: Pia 03. Jan 2014 0:21:22
mobil:
tablet:

Poslaťod Stano36 » Pia 03. Jan 2014 11:43:47

Úplne prvý riadok prílohy bude cesta pre ten súbor aspoň tak si to vysvetlujem ( ten nekopíruj )
Obrázok užívateľa
Stano36
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 6581
Registrovaný: Pia 06. Máj 2011 13:55:10
Bydlisko: Kriváň
mobil: HTC 10
tablet: Lenovo YT3-PRO

Poslaťod Aikimaniac » Pia 03. Jan 2014 11:54:17

Stano36 píše:Úplne prvý riadok prílohy bude cesta pre ten súbor aspoň tak si to vysvetlujem ( ten nekopíruj )

Ono mne to pripada ako by to mal by samostatny script a android by ho len mal nejako spustat...len netusim kam s tym a ci vobec.. v pripade ze by pomohla aj zmena v poradi pri tom boote by tento script nebol potrebny mozno..
Aikimaniac
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 11
Registrovaný: Pia 03. Jan 2014 0:21:22
mobil:
tablet:

Poslaťod Stano36 » Pia 03. Jan 2014 12:40:52

Skús cez tento script manažér https://play.google.com/store/apps/deta ... ager&hl=sk ale zálohu si sprav
Obrázok užívateľa
Stano36
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 6581
Registrovaný: Pia 06. Máj 2011 13:55:10
Bydlisko: Kriváň
mobil: HTC 10
tablet: Lenovo YT3-PRO

Ďalší

Späť na Zariadenia s Androidom

TOPlist