Je možné byť pripojený a nesťahovať vôbec žiadne dáta

čokoľvek z oblasti počítačov okrem hardvéru a softvéru

Poslaťod Ploki » Štv 24. Apr 2014 9:09:00

Ak som pripojený v mobilnej sieti (buď cez mobil alebo modem)a nesťahujem žiadne súbory ani nesurfujem po internete, tak aj tak sa sťahujú určité dáta (napr. google štatistiky, aktualizácie atď).
Je možné nejako nastaviť, aby som bol pripojený (je spustená session) a nesťahoval vôbec žiadne dáta?
Ploki
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 4
Registrovaný: Štv 24. Apr 2014 8:26:45
mobil:
tablet:

Poslaťod brm » Štv 24. Apr 2014 9:56:04

Neviem, čo všetko sa sťahuje, v prvom rade by som si však vypol automatické synchronizácie a obehal každý jeden program v mobile a skontroloval, či nemá nastavené nejaké zálohovanie, synchronizáciu a podobne. Existujú aj softy, ktoré dokážu rozpoznať, či nejaký program sa pripíja k netu, prípadne tie programy dokážu komunikáciu aj zablokovať (predpokladám, že bude treba root - ale asi závisí od programu).

Aktualizácie cez Google Play by si si mal vedieť vypnúť v nastaveniach Google Play, aby Ti ich sťahovalo iba cez WiFi..
Samsung Galaxy S8+ 64GB | OnePlus3 64GB | LG G2 D802 32GB | Huawei Mediapad M2 10.0 WiFi 16GB

Zálohuj! Zálohuj! Zálohuj!
Obrázok užívateľa
brm
Moderátor
Moderátor
 
Príspevky: 673
Registrovaný: Pon 20. Máj 2013 8:04:24
mobil: Samsung Galaxy S8+ 64GB
tablet: Huawei Mediapad M2 10.0

Poslaťod smajlovk » Pia 25. Apr 2014 5:59:13

Obrázok užívateľa
smajlovk
admirál
admirál
 
Príspevky: 260
Registrovaný: Ned 08. Dec 2013 15:17:23
mobil: OnePlus 3T
tablet:

Poslaťod Ploki » Pia 25. Apr 2014 10:28:55

Vypol som automatické synchronizácie, aktualizácie cez Google play ako aj určovanie polohy. Neviem však ako by som zistil či programy majú nastavené nejaké zálohovanie.
Riešil som to len nainštalovaním aplikácie "NoRoot Firewall", ktorú mi odporučil "smajlovk" (diky moc :D).
Zamietol som prístup do siete pre všetky nainštalované programy a aplikácie v mobile.
Aj tak však prebiehala určitá komunikácia. Pripisujem to však tomu, že určitá komunikácia musí prebehnúť pri pripojení sa do siete a ešte pri prepínaní sa medzi 2G a 3G sieťou.
Neviete aké sú možnosti riešenia tohto problému na pc?
Ploki
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 4
Registrovaný: Štv 24. Apr 2014 8:26:45
mobil:
tablet:

Poslaťod baggio » Pia 25. Apr 2014 11:42:38

Keď si všetko vypneš tak potom načo bude internet pustený?

Sent from my Prestigio 4040 using Tapatalk PRO
Prestigio 4040 ICS 4.0.4 +Root
baggio
kapitán
kapitán
 
Príspevky: 50
Registrovaný: Ned 22. Dec 2013 19:47:04
Bydlisko: Gbelce
mobil: Lenovo a7000
tablet:

Poslaťod Ploki » Pon 28. Apr 2014 8:15:46

Ide mi o to, zistiť, že čo všetko spôsobuje komunikáciu po sieti, v prípade, že som pripojený cez mobilný internet (mám Win xp 32bit), ale nič nesťahujem a ani nesurfujem po nete (nemám zapnutý webový prehliadač).
A či existujú spôsoby ako tomu zabrániť?
Ploki
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 4
Registrovaný: Štv 24. Apr 2014 8:26:45
mobil:
tablet:

Poslaťod brm » Pon 28. Apr 2014 12:20:03

V PC si tiež musíš dať nejaký firewall.. môžeš skúsiť aj napr. ten základny vo Windowse, tam by si mal vidieť všetky spojenia a mal by si ich vedieť aj zablokovať. Ale pozor, keď vo firewalle všetko zablokuješ, tak Ti niečo môže prestať pracovať.

Prípadne odporúčam sa pohrať s niečim prepracovanejším.. napr. Comodo Firewall..
Samsung Galaxy S8+ 64GB | OnePlus3 64GB | LG G2 D802 32GB | Huawei Mediapad M2 10.0 WiFi 16GB

Zálohuj! Zálohuj! Zálohuj!
Obrázok užívateľa
brm
Moderátor
Moderátor
 
Príspevky: 673
Registrovaný: Pon 20. Máj 2013 8:04:24
mobil: Samsung Galaxy S8+ 64GB
tablet: Huawei Mediapad M2 10.0


Späť na PC ostatné

TOPlist