POMOC S PRETAKTOVANIM

počítačový hardvér

Poslaťod Triglavus » Pia 24. Jún 2011 22:11:18

Ak si si istý, že teplota je dôvod prečo sa ti vypína pc, tak si jednoducho v biose nadstav pri akej teplote sa ti má PC "chrániť pred poškodením". Z osobných skúseností ale viem, že pokiaľ je kvalitná MB, tak nieje problém s taktovaním, ja som taktoval aj grafiku aj procesor (z 1,4 na 2,4ghz) s tým, že teploty boli podstatne vyššie ale systém išiel rozbiť benchmarky bez problémov a zrazu som hral hry na plných detailoch :D . Určite si ale pri taktovaní zožeň monitorovací systém aby si mal prehľad, že sa niečo neposerie.

Ps: 40W je strašne slabučký zdroj na taktovanie.
HTC Desire HD - od release do 2012
Nexus 4 - od release do teraz
Obrázok užívateľa
Triglavus
starý morský vlk
starý morský vlk
 
Príspevky: 671
Registrovaný: Uto 07. Jún 2011 12:23:44
mobil:
tablet:

Poslaťod Semp » Pia 24. Jún 2011 22:28:26

treba dobre pamate, dobru dosku a a hlavne chytit dobry kusok kremika :) + kvalitny zdroj :)
HTC Desire HD: Stock 2.3.5, 32GB A-data Class 4

Obrázok
Obrázok užívateľa
Semp
starý morský vlk
starý morský vlk
 
Príspevky: 506
Registrovaný: Uto 12. Apr 2011 16:47:15
mobil:
tablet:

Poslaťod Triglavus » Pia 24. Jún 2011 22:37:35

Určite aj dobré chladenie. Ja som ten procesor chladil s omnoho väčším chladičom a aj tak bol o 20 stupňov teplejší :D
HTC Desire HD - od release do 2012
Nexus 4 - od release do teraz
Obrázok užívateľa
Triglavus
starý morský vlk
starý morský vlk
 
Príspevky: 671
Registrovaný: Uto 07. Jún 2011 12:23:44
mobil:
tablet:

Poslaťod Semp » Pia 24. Jún 2011 23:44:39

jj, toje samozrejma na naozajstnejsie taktovanie aspon Coolink Corator DS
HTC Desire HD: Stock 2.3.5, 32GB A-data Class 4

Obrázok
Obrázok užívateľa
Semp
starý morský vlk
starý morský vlk
 
Príspevky: 506
Registrovaný: Uto 12. Apr 2011 16:47:15
mobil:
tablet:

Poslaťod Triglavus » Sob 25. Jún 2011 16:39:26



Niekto tu vraví o naozajstnejšom taktovaní? :D
Takto chladia páni čo vytlačia z CPU všetko.... tekutý dusík.

EDIT: Video sa nejako buglo: http://www.youtube.com/watch?v=9-8BeG7rA_M

Edit by majko: video sa nebuglo. Vlozil si ho zle ;)
HTC Desire HD - od release do 2012
Nexus 4 - od release do teraz
Obrázok užívateľa
Triglavus
starý morský vlk
starý morský vlk
 
Príspevky: 671
Registrovaný: Uto 07. Jún 2011 12:23:44
mobil:
tablet:

Poslaťod Semp » Sob 25. Jún 2011 16:48:59

kam sa hrabe taketo OC, so Sandy Bridge das 5 GHz na vzduchu :P
HTC Desire HD: Stock 2.3.5, 32GB A-data Class 4

Obrázok
Obrázok užívateľa
Semp
starý morský vlk
starý morský vlk
 
Príspevky: 506
Registrovaný: Uto 12. Apr 2011 16:47:15
mobil:
tablet:

Poslaťod emptyhacker » Uto 06. Dec 2011 20:31:05

???? XD :shock:
Prílohy
wtf .JPG
wtf .JPG (95.5 KiB) Zobrazené 1762 krát
nokia 3220-->nokia 3110 classic-->sony ericsson c510-->Sony ericsson xperia x8 --> LG Optimus L9 II
Obrázok užívateľa
emptyhacker
kapitán
kapitán
 
Príspevky: 126
Registrovaný: Štv 17. Mar 2011 15:00:50
Bydlisko: Zlate Moravce
mobil:
tablet:

Poslaťod Triglavus » Uto 06. Dec 2011 20:55:45

Akosi nevidím čo je na tom "WTF" :-/
HTC Desire HD - od release do 2012
Nexus 4 - od release do teraz
Obrázok užívateľa
Triglavus
starý morský vlk
starý morský vlk
 
Príspevky: 671
Registrovaný: Uto 07. Jún 2011 12:23:44
mobil:
tablet:

Poslaťod Semp » Sob 10. Dec 2011 22:14:18

bud ta vysoka teplota dole, co ani nemusi byt vyskoa teplota, alebo obrovske Vcore :D
a preco to ukazuje na 12V vetve 4,3V ? :D
//jaj, kukni dole Athlon ma 90C, vycisti pc, prepastuj :)
HTC Desire HD: Stock 2.3.5, 32GB A-data Class 4

Obrázok
Obrázok užívateľa
Semp
starý morský vlk
starý morský vlk
 
Príspevky: 506
Registrovaný: Uto 12. Apr 2011 16:47:15
mobil:
tablet:

Poslaťod sniip26 » Uto 01. Jan 2013 17:56:08

Jednoducho si to na hovno nataktoval :P, treba si ocekovat, kolko da dany cpu na defaultnom vcore, dalej pamete, ake fsb zvlada doska. Pretakt. nieje len o zvyseni fsb, treba davat pozor aj na frekvenciu ramiek, pci, lepsie dosky maju moznost zamknutia ram a pci frekvencie. Dalej treba prihulit vcore, pri vysom pretakte aj na cipsete, ramkach. Je toho hodne, pises ze mas msi dosku, tie na pretakt. niesu az tak vhodne. Dalej to chce znackovy zdroj aspon cooler master, corsair a poriadny chladic s dobrou pastou, najlepsie od noctua. Ak mas zdroj neznackovy ten taky plechovy cely :D tak zabudaj na oc, ten zdroj nema 400w ale polovicu. :P Chod na pc.sk.
sniip26
zelenáč
zelenáč
 
Príspevky: 19
Registrovaný: Pon 31. Dec 2012 11:14:56
mobil:
tablet:

PredchádzajúciĎalší

Späť na PC hardvér

TOPlist